3 Eylül 2009 Perşembe

Gönlümüze İşleyen Sesler (v1)


yaşı yaşımdan, yaşadıkları yaşadıklarımdan kat kat büyük bir kadın, tanrıça...
ve bu hayat beni o kadar yordu ki, sesinin derinliklerine sakladım tüm huzuru, beni yeryüzünden gökyüzüne taşı lori, yıldızlarla tanıştır beni...




'sesine tüm anlamlar yüklenmiş bir enstrumanın dili; herdilmiş' aslında bunu öğretiyor loreena mckennitt bizlere :) tüm dünyayı dolaşarak müziğine yerel sesler katıyor-mükemmel karışımlarımların aşçısı da diyebiliriz-ve yaklaşık 22 yıllık kariyerine hala devam ediyor.

"17 şubat 1957 tarihinde Kanada’nın, Manitoba eyaletinde dünyaya gelmiştir. 1981 yılında, hala yaşamakta olduğu, Kanada’nın Ontario eyaletinin Stratford şehrine taşındı. Kanada Stratford Festivali’nde, TheTempest (1982)’ ten, The Merchant Of Venice (2001)’e kadar, bir çok sahne yapımında rol aldı, şarkı söyledi, müzik besteledi."















ilk olarak loreenna mckennitt'e yer vermek istedim. çünkü dinlemediğim zamanlarda ruhumun bu kadar özlediği başka bir isim yok benim için. hatta Allah uzun ömürler versin, çok özlediğim zamanlarda rüyalarıma teşrif eder loriciğim ve uzun uzun olmasa da oturup karşılıklı sohbet ederiz :) tüm duygularımı sanki enstrumanların sesine yüklüyor ve inanılmaz bi rahatlığa kavuştuyor beni. hele ki loricimi canlı izleyebilme şansına nail olabilmişseniz ne mutlu size :) çünkü o sahne performansına, o tatlı gülümsemesine hayran olduğum bu kadın; hem şarkı söyleyip hem dans edip hem enstruman çalabildiğini ve buna rağmen ne sesinde ne de performansında en ufak bir düşüş olmadığını gördüğünüzde eminim ki yaşının 53 olduğunu tahmin edemezsiniz benim gibi :)

Son albümü 'An Ancient Muse'la dünya turuna çıkıp yolu Türkiye topraklarından geçen loreena'nın ülkemizde de pek bir hayran kitlesi olduğunu biz de Bursa'da biletlerin erken bitişinden anlamıştık :)) ayrıca yeni albümü için 'Kâtibim' şarkısının müziğini yeniden düzenleyen loricimin, 'Caravanserai (Kervansaray)' ve 'The Gates of Istanbul (İstanbul'un Kapıları)' şarkılarıyla ve kullandığı türk esntrumanlarıyla (ud, kemane, tef, zilli tef, kanun, klasik kemençe, darbuka[arap enstrumanı aslında bizde daha yaygın sanırım]) türk müzikseverlerin gönlüne hitap ediyor.

Diskografi:

Elemental (1985)
To Drive The Cold Winter Away (1987)
Parallel Dreams (1987)
The Visit (1991)
The Mask And Mirror (1994)
A Winter Garden: Five Songs For The Season (1995)
The Book Of Secrets (1997)
Live In Paris And Toronto (1999)
An Ancient Muse (2006)
Nights from the Alhambra(2007)
A Moveable Musical Feast (2008)
A Midwinter Night’s Dream (2008)

ayrıca web sitesini türkçe de ziyaret edebilirsiniz.
buyrun: http://www.quinlanroad.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder